Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Nieuws

10-11-2019

 

Goed, zoals je aan de datums reeds kan zien, is het alweer veel te lang geleden sinds de laatste update op deze website.
Wees gerust, het project loopt nog steeds! Maar er zijn het afgelopen jaar wel wat veranderingen geweest die veel van mijn tijd in beslag genomen hebben en hun weerslag hadden op het project.

Zo ben ik (weer) verhuisd naar een andere loods, waar weer een hele werkplaats opgezet moest worden.

     

 

Maar intussen heb ik de draad weer opgepakt. Het werk aan de auto zal binnenkort weer beginnen, maar eerst de website maar weer eens een beetje up to date brengen.

 

Zo heb ik het laatste werk dat ik verricht heb voor de verhuizing aan de bekleding van de kofferbak bijgewerkt op de betreffende pagina.

 

 

Ook heeft de fotogallerij op de website er een hele poos uit gelegen. Waardoor heb ik helaas niet kunnen achterhalen, met als resultaat dat ik de hele gallerij opnieuw op heb moeten zetten. Inmiddels werkt dit weer, maar er moeten nog een kleine 1200 foto's toegevoegd worden. Dat gaat dus nog even duren, maar komt ook weer goed.

 

Houd de website en de Facebook pagina in de gaten voor meer updates!

 

04-08-2018

 

Nu de accu verplaatst is, moest ook de bekleding van de kofferbak aangepast worden. Ik ben hier nog niet mee klaar, maar toch wilde ik alvast delen hoe dit tot dusver gaat.

Er is daar een nieuwe pagina voor aangemaakt in de reeds gedaan/interieur pagina's.

 

nieuw accu paneel

 

 

06-05-2018

 

Het was alweer even geleden, maar ik heb niet stil gezeten. Omdat ik het lassen aan de carrosserie wel even beu was, besloot ik om eens even wat anders te gaan doen om het leuk te houden.

De accu moest nog verplaatst worden naar de kofferbak en dat leek me een leuk klusje om eens te tackelen.

Er is daar een nieuwe pagina voor aangemaakt in de reeds gedaan/diverse pagina.

 

Ook is het fotoalbum weer bijgewerkt tot de meest recente foto's.

 

laswerk kont auto schoongestraalde wielkuip

 

 

06-08-2017

 

Er zijn weer updates geplaatst in de carrosserie pagina's.

Op de pagina over het doorlassen van de carrosserie is een update geplaatst over de laatste stand van zaken en ook de pagina gewijd aan het laswerk is geupdate.

 

laswerk kont auto schoongestraalde wielkuip

 

 

27-07-2017

 

Het is alweer even geleden sinds de laatste update, veel tijd voor de auto heb ik de afgelopen maanden dan ook niet gehad.

Maar inmiddels heb ik weer wat meer tijd en ben ik weer even met de auto bezig geweest. Hij hangt weer in de draaibrug zodat ik de laatste roest kan verwijderen uit de wielkast rechtsachter.

Zodra daar wat vorderingen in zijn zal ik deze uiteraard hier op de website toevoegen.

 

Een ander nieuwtje is dat er nu ook een aanvulling is op de website. En wel in de vorm van een facebook pagina, speciaal voor het coupé project!

 

Ik zal die pagina voornamelijk gebruiken om op een eenvoudigere manier mensen op de hoogte te houden van de dingen waar ik mee bezig ben en kleine berichten tussendoor.

Alle foto's en beschrijvingen blijf ik uiteraard hier op de website plaatsen, zodat ze elkaar mooi aanvullen.

 

Dus ik zou zeggen, like de facebook pagina om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond het project.

 

 Facebook logo

 

 

05-03-2017

 

Er zijn weer wat pagina's bijgewerkt. Zo is op de laswerk 2015 pagina te lezen wat er laatst allemaal aan de carrosserie hersteld is en is op de naden lassen pagina te lezen hoe het daarmee staat.

 

reparatie achterzijde doorlassen binnenzijde

 

 

29-01-2017

 

Ik heb weer enkele technische artikelen toegevoegd aan de website. Wil je weten wat de Lambda sensor precies doet en hoe deze werkt? Dan is dit nu te vinden op de 'techniek & Termen' pagina's op deze website.

Hetzelfde geld voor de wideband Lambda sensor en de Multiriem.

 

 

27-12-2016

 

Er is weer wat laswerk verricht aan de auto. Een rot stuk bij de achterste wielkuip moest gerepareerd worden en dat was een aardige uitdaging vanwege de complexe vormen in dat gedeelte. Weten hoe dat ging? Je kunt het lezen op de laswerk 2015 pagina!

 

Gapend gat in de wielkast

 

 

18-12-2016

 

Er zijn weer enkele techniek pagina's bij gekomen. Vanaf vandaag kun je weer alles lezen over de Bougie, Blueprinten, de 4A-GE 20V Silvertop en Blacktop motoren en ook over de term Bluetop.

Wil je meer over deze onderwerpen weten, bezoek dan de betreffende pagina's onder het kopje techniek & termen.

 

 

12-12-2016

 

Ik ben langzaam aan weer begonnen met het maken en plaatsen van de techniek pagina's. Dit kost nog een heleboel tijd en zullen dus maar mondjesmaat weer terug geplaatst worden op de website.

Maar 2 pagina's zijn inmiddels weer on-line! Je kunt weer alles lezen over de 4A-GE and 4A-GZE motoren op de betreffende pagina's.

Binnenkort dus nog meer techniek pagina's!

 

4A-GE motor

 

 

01-12-2016

 

Er is weer wat werk verricht aan de carrosserie van de auto. Ik ben nog steeds bezig om rotte plekken te repareren, dus kun je op de 'laswerk 2015' pagina zien wat ik als laatste gedaan heb.

 

 

08-10-2016

 

Het fotoalbum werkt ook weer en is gevuld met alle foto's. Ook een boel foto's die op de rest van de website niet te vinden zijn en enkele detail foto's zijn in het fotoalbum wel te vinden, dus neem vooral eens een kijkje!

Alleen de techniek pagina's moeten weer opnieuw tegevoegd worden, maar dat zal de komende tijd nog gebeuren.

 

 

06-10-2016

 

De vaste bezoekers van deze site hebben het waarschijnlijk al opgemerkt. De site is weer eens volledig vernieuwd!

Er zijn wat pagina's toegevoegd zoals 'Tips & Tricks' en er is nu zelfs een 'FAQ'. Bovendien is de opzet van de 'Reeds gedaan' pagina's nu wat anders. In plaats van een chronologische volgorde, waarin iedereen zich verloren zocht naar een bepaald onderwerp, zijn de pagina's nu gewijd aan de onderwerpen binnen een bepaalde categorie.

Ik hoop dat hiermee de gebruiksvriendelijkheid van de website weer een beetje verbeterd is. Bovendien ziet alls er weer net een beetje strakker uit als je het mij vraagt.

 

Ik hoop dat jullie het ook wat vinden. Het was een hoop werk, dus laat vooral jullie mening over de nieuwe website achter. Dat kan uiteraard via een mailtje, of in het nieuwe gastenboek!

 

 

22-05-2016

 

En wat betreft de auto zelf. Ik ben nog steeds druk bezig met herstelwerk aan de carrosserie. Dat is veel van hetzelfde. Kleine rotte stukjes verwijderen, en nieuwe stukjes plaatwerk inlassen.

En aan de onderzijde ben ik ook nog druk doende om alle paneelnaden gedeeltelijk door te lassen.

 

Onderkant van Corolla AE92 GT-S